Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Technologie

K čemu se používá vakuové balení?

Vakuové balící stroje na potraviny slouží k bezpečnému uchování čerstvých potravin ve vakuu, neboli bez vzduchu. Potraviny si mnohonásobně déle zachovají čerstvost, svěžest, výraznou chuť i svou přirozenou barvu.

Do vakuového balení mohou být zabaleny čerstvé potraviny, kterými jsou maso, zelenina, ovoce, bylinky, ale také rýže a těstoviny.

Kromě balení potravin se vakuová balící technika také používá na vaření ve vakuu. Technika pomalého vaření ve vakuu se nazývá Sous-Vide. Maso díky vaření Sous-Vide metodou je šťavnaté a zachová si mnohem více přírodních chutí.


Výhody vakuového balení

Vakuové balení potravinVakuové balení potravin je vhodné pro všechny druhy potravin včetně tekutin. Výhodou je mnohonásobně delší trvanlivost potravin, které lze skladovat ve spíži, v lednici či v mrazáku. Kromě vyšší životnosti si potraviny zachovávají svou lahodnou chuť, výraznou vůni a přirozenou barvu. To se pozitivně odráží i na připravených a vakuovaných hotových jídlech, která i po doručení k zákazníkům vypadají svěží a čerstvá jako právě uvařená. Vakuové balící stroje na jídlo díky tomu umožňují vychutnat si jedinečný zážitek z jídla i hodiny po jeho uvaření.

Vakuové balení představuje revoluční způsob ve skladování a uchovávání potravin. Princip technologie spočívá v uložení potravin do folie, respektive speciálního potravinového sáčku Vac-Star. Otevřený konec sáčku se vloží do vakuové baličky, která z fólie odsaje veškerý vzduch a fólii tepelně svaří. Takto svářečka folií na potraviny neprodyšně sáček uzavře.

Díky vakuovému balení nejsou potraviny bezprostředně vystaveny vlhkosti, vzduchu a dalším faktorům, které výrazně ovlivňují skladování a trvanlivost potravin. Vakuové balení potravin zachovává jejich čerstvost, svěžest, přirozenou chuť i vůni a typickou barvu.


Vakuové balení potravin

Do vakuového balení mohou být zabaleny jak čerstvé potraviny, tak i hotová jídla. Čerstvé potraviny se většinou balí do vakuových sáčků. Touto technologií lze zabalit téměř všechny potraviny. Od masa, ryb a sýrů přes ovoce, zeleninu, těstoviny, rýži, kávu a pečivo až po tekutiny, ovocná pyré, přesnídávky a mnoho další.

Pro vakuové balení domácích potravin jsou vhodné potravinové sáčky Vac-Star a vakuová balička easyPro. Bez problémů a spolehlivě zabalíte veškeré potraviny, které jsou připraveny k uložení do spíže, mrazáku či lednice. Oblíbeným využitím je vakuové balení obědů a svačin, které připravíte předchozí den. Obědy i svačiny vydrží vždy chutné a v případě zeleniny a ovoce vždy svěží a bez nechtěného zhnědnutí.