Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Technologie Sous-Vide

Technologie vaření metodou sous-videPoznejte novou dimenzi kulinářství prostřednictvím pomalého vaření ve vakuu Sous-Vide. Princip technologie vaření Sous-Vide spočívá v pomalém vaření vakuově zabalených potravin při nízké teplotě od 56 °C do 95 °C.

Předností vaření masa ve vakuu je zachování přírodních chutí bez nutnosti předchozího dochucení. Pomalým vařením ve vodní lázni je maso zároveň křehké, vláčné a šťavnaté. Potraviny si zachovají své přírodní aroma, které se přípravou ještě zintenzívní. Zároveň nedochází k vysoušení, k oxidaci, ani k vyluhování vařených potravin a ztrátě důležitých vitamínů a živin. Vaření Sous-Vide je vhodné i pro dietní jídla, neboť není nutné používat tuky ani sůl. Při vaření ve vakuu zároveň nedochází k váhovému úbytku surovin, který mnohdy dosahuje až 50 %. Tato technologie vaření je vhodná pro maso, drůbež, ryby a zeleninu.

 

Výhody vaření Sous-Vide

  • zachování přirozené a intenzivní chuti, šťavnatosti, aroma a barvy
  • šetrné vaření bez ztráty živin a vitamínů
  • dietní příprava jídla bez tuků a soli
  • vaření bez váhového úbytku potravin
  • minimální nároky na údržbu hrnců a vakuových vodních lázní
  • efektivní naplánování přípravy jídla

 

Postup Sous-Vide vaření

Pomalé vaření masa ve vakuu technologií Sous-Vide spočívá ve vložení očištěného syrového masa do vakuových sáčků Vac-Star. Sáčky se pomocí vakuové baličky zataví a vloží buď do speciálního hrnce na vaření ve vakuu, nebo do jakékoliv klasického hrnce s použitím přístroje Sous-Vide Chef II, Sous-Vide Chef Home, nebo Sou-Vide Chef Touch. Samotné vaření probíhá při teplotách od 56 °C do 95 °C a trvá několik hodin. Využít můžete i naši aplikaci Sou-Vide Chef pro, která je ke stažení jak pro android, tak pro apple.

 

Přístroje pro domácí i profesionální Sous-Vide vaření

Technika vaření ve vakuu Sous-Vide je vhodná jak pro profesionální kuchyně, restaurace a hotely, tak i pro domácí kulinářské použití.

Přístroje pro domácí i profesionální Sous-Vide vařeníPro profesionální kuchyně a gastro provozy společnost Vac-Star vyrábí CSC vakuové lázně. Tyto automatické vařiče umožňují udržovat teplotu i dobu vaření. V nabídce naleznete mnoho druhů CSC vařičů s objemem od 9 až do 58 litrů.  Velmi oblíbená je například dvojitá vakuová lázeň CSC-09/2, která umožňuje vaření ve vakuové folii ve dvou různých lázních a při rozdílných teplotách.

Pro domácí kuchyně a malé gastro provozy je vhodný vařič Souse Vide Chef II, který lze umístit do kteréhokoliv hrnce s objemem do 20 l. Vařič nahrazuje elektrický hrnec a umožňuje ohřev vody se spodní cirkulací. Díky tomu si i doma připravíte lahodné Souse-Vide recepty.

S výběr vhodného CSC přístroje pro Souse Vide vaření vám rádi pomůžeme. Neváhejte se na nás obrátit.

 

Chcete začít se Sous-vide?
Nakupte si naše kvalitní produkty. 
Chci koupit

 

Chcete vědět vše o Sous-vide?
Čtěte náš blog plný typů, receptů a zajímavostí.
Jdu na Vac-blog