Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Buďte hvězdou grilování se Sous-Vide

09.07.2018 12:00 Články
Sous-Vide a grilování

Sous-Vide zvládnete i doma. Také v restauraci povznese vaše menu na vyšší úroveň. A v grilovací sezóně z vás udělá mistra barbecue! Pojďte se s námi namlsat.

Sous-Vide a grilování – dokonalá dvojka

S pomocí metody Sous-Vide své grilovací recepty zdokonalíte. Všichni, kdo vaše pokrmy ochutnají, se budou ptát, jak jste té plné chuti a šťavnatosti dosáhli. Už nikdy nic na grilu nevysušíte a nespálíte. Vyhnete se také nerovnoměrnému opékání.

Tepelná úprava potravin při nízké konstantní teplotě ve vodní lázni je cestou k úspěchu. Maso uzavřete společně s kořením a čerstvými bylinkami do balíčku a vysajete vzduch vakuovou baličkou. Po takové přípravě stačí potřít maso marinádou a už jen pár minut grilovat. Bylinkami prostoupené maso se zatáhne, vytvoří se na něm námi milovaná krusta a bude přesně takové, jaké si přejeme.

Zdravější grilování

Tím, že z masa při grilování nebude odkapávat přepálený tuk, nebude vznikat tak velké množství škodlivých látek. Maso navíc prakticky nemáte šanci připálit (pokud se nezapomenete). Grilování tak bude hned zdravější.

Hledáte inspiraci pro grilování? Podívejte se na náš blog plný šťavnatých originálních receptů.

 

Grilování a metoda sous-vide

Sous-Vide a neomezené možnosti

Grilování a léto, to je dvojka, která nám sedí. Se Sous-Vide můžete připravovat cokoliv vás napadne. Nabízejí se steaky z vepřového, kuřecího i hovězího masa, žebírka nebo stehna z krůty. Vyzkoušejte také mořské plody jako krevety či chobotnice. Nic vás neomezuje, a tak se můžete doopravdy odvázat!

Čas barbeque neznamená hodiny u grilu. Užijte si ho!

Představte si první letní grilování. Sluneční paprsky se pomalu snášejí k obzoru, vzduch je příjemně teplý a vaši přátelé se scházejí. Jako hostitel máte tu výsadu vložit na gril první pochoutky. Jenže grilování má i tu nevýhodu, že musíte pořád hlídat, zda se něco nepálí, zda je všechno dopečené a jestli je všeho dostatek.

Možná vás práce u grilu baví. Ale proč si ji nezjednodušit? Jednou z obrovských výhod Sous-Vide je to, že si balíčky můžete připravit předem v lázni. Pak je jen na pár minutek z obou stran opečete, a můžete si jít zase povídat se svými přáteli. Takto připravte třeba hamburgery – budou šťavnaté a perfektně růžové uprostřed.