Zmrzlina Sous-Vide | vanilka & čokoláda
Ingredience receptu
Suroviny na vanilkovou zmrzlinu
Suroviny na čokoládovou zmrzlinu
|
|
Postup na vanilkovou zmrzlinu
Žloutky smícháme s cukrem a mlékem. Přidáme smetanu a znovu dobře promícháme. Nalejeme do uzavíratelného varného sáčku nebo zavařovací sklenice. Přidáme vanilková semínka i zbytek lusku.
Postup na čokoládovou zmrzlinu
Žloutky smícháme s cukrem, mlékem, kakaem a nasekanou čokoládou. Přidáme smetanu a znovu dobře promícháme. Nalejeme do uzavíratelného varného sáčku nebo zavařovací sklenice.
A co dál...?
Sklenice uzavřeme víčkem „na prsty“ tak, aby mohl při ponoření do lázně uniknout přebytečný vzduch. Sklenice je nutné naplnit téměř pod okraj, jinak bude plavat!! Sáčky ponoříme do lázně, tím se vytlačí vzduch a uzavřeme. Obě směsi vaříme při 85 stupních 60 minut. Po vyjmutí z lázně vložíme zmrzlinu ve sklenici nebo sáčku do ledové vody a necháme vychladnout. Je dobré nechat takto připravenou směs odpočinout v lednici alespoň dvě hodiny, ideálně přes noc. Vychlazenou a odleželou směs přecedíme přes jemné síto. V případě, že se od sebe jednotlivé suroviny při vaření oddělily (může se stát), opět se spojí a odstraní se nežádoucí kousky. Zmrzlinový základ dáme do zmrzlinovače nebo zmrznout do mrazáku.
Přeji dobrou chuť.
Recept dodala naše foodblogerka Martina Stuchlíková.
--> Sous-Vide vaření