Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Zapečené žampiony se špenátovou směsí

13.12.2019 09:56 Recepty

Kombinace hub se špenátem nás naprosto uchvátilo. Za relativně krátkou dobu uděláte chutné a zdravé jídlo, tak směle do toho :-)

 

Ingredience receptu

  • 9 středních žampionů
  • 250 g čerstvého listového špenátu
  • 1 balení mozzarelly
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce másla
  • 10 cherry rajčat
  • mletý koriandr
  • sůl
  • pepř
  • chilli

 

Postup přípravy
 

1. Příprava vodní lázně

Nejdříve si připravíme vodní lázeň. Nastavíme si teplotu na 85°C a čas na 15 minut. Vezmeme si středně velký vakuovací sáček.

2. Příprava směsy

Špenátové listy spaříme a vložíme do sáčku. K nim přidáme na drobno nasekanou cibuli, prolisované stroužky česneku, nakrájená cherry rajčata, lžíci másla a koření.

Promícháme, zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.

3. Na řadu jdou žampiony

Než se nám směs uvaří, omyjeme žampiony a odkrojíme třeň.

Připravíme si plech na pečení, který vypodložíme pečícím papírem a žampiony potřeme zlehka rozpuštěným máslem či olejem.

4. Finalizujeme směs

Jakmile se směs uvaří, přemístíme ji na pánev a zprudka orestujeme.

Do teplé směsi zamícháme nakrájenou mozzarellu, dochutíme ji solí a naplníme s ní žampiony.

Pečeme na 180°C 25 minut.

5. Servírujeme

Podáváme s bramborovou kaší, bramborami nebo například jen se zeleninou a opečeným toastem.

Dobrou chuť

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol