Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Vybíráme vakuovačku do domácnosti

03.07.2018 11:48 Články
Vybíráme vakuovačku do domácnosti

Když se rozhodnete k domácím spotřebičům přidat vakuovačku, najednou se rozšíří vaše kulinářské možnosti. Potraviny budou déle čerstvé, budou se vám pohodlněji skladovat a časem jistě objevíte taje přípravy šťavnatých delikates pomocí Sous-Vide. Vyberme společně tu pravou vakuovačku do vaší kuchyně.

K čemu vakuovačka vlastně slouží?

Vakuový balicí stroj neboli vakuovačka slouží pro vytvoření uzavřeného balíčku bez přístupu vzduchu. Potravinám 2-5× prodlouží trvanlivost, což se hodí při skladování zeleniny i masa.

Vakuovat můžete všechno. Tekutiny, zeleninu, ryby a dokonce i doklady nebo elektroniku. To se hodí, když jedete třeba na vodu. S vakuovačkou jednoduše připravíte balíček na svačinu do práce a předpřipravíte si porce pro další vaření. Fantazie je neomezená!

Obra do domácnosti nepotřebujete

V domácnosti by vám vakuovací přístroj neměl zabrat mnoho místa. Na trhu jsou i velké vakuovačky, které se hodí do potravinářských provozů. Ty slouží pro komorové vakuování a zatavování, kdy balíček vkládáme dovnitř přístroje.

Doma určitě nebudete vakuovat desítky balíčků denně. Proto koukejte spíše po externí vakuové baličce, kdy vkládáme část balíčku z venku dovnitř. Vakuovačka vzduch vysaje a balíček zabezpečí svárem. Jestliže se chcete v domácnosti vakuování věnovat trochu více, doporučujeme komorový kompaktní model miniVac. Ovládání zvládne úplně každý, údržba je snadná, a navíc v kuchyni nebude dělat ostudu ani vzhledem!

Chcete vakuovací baličku do domácnostiPorovnejte si naše přístroje jednoduše u nás na webu!

 

Plast vs. nerezová ocel. Na provedení záleží!

Určitě si můžete pořídit levnou vakuovačku z plastů a čínských dílů. Ale víte, jak dlouho taková vydrží? Je lepší koupi pořádně promyslet a vsadit na pořádnou konstrukci. Investice se vám vrátí v bezproblémovém fungování i snadnějším a kontrolovaném vakuování.

Jednou ji zkusíte a už se bez ní neobejdete

  • Potraviny vydrží až 5× déle.
  • Chuť ani živiny se nikam neztratí.
  • Už žádné plýtvání jídlem!
  • Objevíte nové recepty a kulinářské možnosti.

Co dalšího hraje roli při výběru

  • Šířka vakuovačky a počet svárů – Jak velké potraviny budete vakuovat? Budou to spíš menší porce, nebo se nebudete chtít omezovat? Standardně jsou vakuovačky široké kolem 30 cm. Některé vakuovačky mají také možnost dvou svárů, kdy jeden slouží jako bezpečnostní.
  • Regulace sací síly – Příkon a sací výkon určuje, jak rychle přístroj vzduch odsaje. Určitě budete potřebovat regulovat sílu podle potřeby, když budete vakuovat ryby nebo křehkou zeleninu. Průměrně mají vakuovačky příkon kolem 200 W a sací výkon 10-20 l/min.
  • Skladnost – Když vybíráte vakuovačku do kuchyně, určitě nechcete, aby vám zabrala celou linku. Proto promyslete předem, kolik na ni máte místa nebo jí vyhraďte speciální prostor. Je lepší, aby byla vždy po ruce.

Do domácnosti vám doporučujeme:

Naše vakuová balička easyPRO je do kuchyně ideální. Pulse systém, který zajistí kontrolovaný vakuový postup pro jemné potraviny. Proto s ní zavakuujete třeba i lososa nebo zeleninu. V kuchyni vám bude dělat společnost opravdu dlouho. Nejde totiž o žádné tintítko – vyrobená je z nerezové oceli a opravdu „echt“ dílů.

  • Vyrobená v České republice z kvalitních dílů.
  • Pro vakuování větších i menších balíčků - svařovací lištu má 360 mm.
  • K citlivým potravinám je jemná.
  • Má regulaci vakuovací síly.
  • Vydrží i náročnější provoz.
     

Vakuovačka do kuchyně