Vepřový guláš v chlebu
SUROVINY
- 500g vepřové plece
- 500ml vody/vývaru
- 2 velké cibule
- 1 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 3 lžičky sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- Sůl a pepř
POSTUP
Nejdříve si naložíme maso tak, že si ho nakrájíme na kostičky, vložíme do vakuovacího sáčku, přidáme koření, máslo, zavakuujeme, zatavíme a necháme uležet v lednici do druhého dne.
Druhý den si připravíme vodní lázeň. Čas nastavíme na 8 hodin a teplotu na 80°C. Do lázně vložíme sáček s masem a spustíme čas.
Chvíli před tím, než doběhne čas lázně, si nasekáme cibuli na drobno a ve středně velkém hrnci ji na trošce másla osmahneme dozlatova.
Jakmile je maso hotové, přidáme ho společně s celým obsahem sáčku k osmahnuté cibuli, zalijeme vroucí vodou/vývarem a přivedeme k varu.
Plamen ztlumíme na nejnižší stupeň, necháme probublávat a mezitím vydlabeme chleba.
Vydlabané kousky chleba nastrouháme na hrubém struhadle a zahustíme jimi guláš, který následně vaříme přibližně ještě 20 minut, než guláš zhoustne.
Přeji dobrou chuť!
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol