Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Vepřová kýta se sladkým pyré

01.11.2018 10:40 Recepty
SUROVINY
  • 400g vepřové kýty vcelku
  • 1 velký batát
  • 3 menší jablka
  • 5 menších mrkví
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce másla
  • Worchester
  • Rozmarýn
  • Sůl
POSTUP

V první řadě si připravíme vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 85°C a čas na 3 hodiny.

Omytou vepřovou kýtu vložíme do středně velkého vakuovacího sáčku. Přidáme prolisované stroužky česneku, lžíci másla, větvičku rozmarýnu, zlehka posolíme a zakapeme worcesterem podle chuti.

Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.

Batáty, mrkev a jablka nakrájíme na menší kousky tak, aby byly přibližně stejně velké. Vložíme je do středně velkého vakuovacího sáčku a přidáme lžíci másla. Zavakuujeme, zatavíme a přibližně po hodině a půl přidáme do lázně k masu.

Společně vaříme do uplynutí zbylé časové lhůty.

Jakmile je vše uvařeno, připravíme si pyré. Zeleninu s jablky přemístíme do stolního mixéru, posolíme špetkou soli a mixujeme do hladka.

Následně si rozpálíme pánev, na kterou přidáme maso společně se šťávou, která v sáčku vznikla.

Maso zprudka opečeme ze všech stran a odložíme z pánve na prkénko. Do šťávy přidáme lžíci másla a zredukujeme – tím nám vznikne sós, který využijeme v závěru servírování.

Cibuli si nasekáme na drobno a opečeme ji na pánvi hezky dozlatova.

V úplném závěru servírování nakrájíme maso na plátky a můžeme podávat.

Přeji dobrou chuť!

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol