Vepřová kýta se sladkým pyré
SUROVINY
- 400g vepřové kýty vcelku
 - 1 velký batát
 - 3 menší jablka
 - 5 menších mrkví
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 3 lžíce másla
 - Worchester
 - Rozmarýn
 - Sůl
 
POSTUP
V první řadě si připravíme vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 85°C a čas na 3 hodiny.
Omytou vepřovou kýtu vložíme do středně velkého vakuovacího sáčku. Přidáme prolisované stroužky česneku, lžíci másla, větvičku rozmarýnu, zlehka posolíme a zakapeme worcesterem podle chuti.
Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.
Batáty, mrkev a jablka nakrájíme na menší kousky tak, aby byly přibližně stejně velké. Vložíme je do středně velkého vakuovacího sáčku a přidáme lžíci másla. Zavakuujeme, zatavíme a přibližně po hodině a půl přidáme do lázně k masu.
Společně vaříme do uplynutí zbylé časové lhůty.
Jakmile je vše uvařeno, připravíme si pyré. Zeleninu s jablky přemístíme do stolního mixéru, posolíme špetkou soli a mixujeme do hladka.
Následně si rozpálíme pánev, na kterou přidáme maso společně se šťávou, která v sáčku vznikla.
Maso zprudka opečeme ze všech stran a odložíme z pánve na prkénko. Do šťávy přidáme lžíci másla a zredukujeme – tím nám vznikne sós, který využijeme v závěru servírování.
Cibuli si nasekáme na drobno a opečeme ji na pánvi hezky dozlatova.
V úplném závěru servírování nakrájíme maso na plátky a můžeme podávat.
Přeji dobrou chuť!
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol
            
                                                                                        Vakuové baličky
                                        
                                                                                        Vakuové sáčky