Valentýnské krupicové noky s třešňovou omáčkou
SUROVINY
Na omáčku:
- 650g třešní
 - 150ml smetany ke šlehání
 - 1 velká lžíce datlového sirupu
 - 5ks hřebíčku
 - 1 celá skořice
 - Pár kapek aroma s příchutí griotka
 
Na noky
- 250g plnotučného tvarohu
 - 15 lžic dětské krupice
 - 1 vejce
 - Špetka soli
 
POSTUP
Připravíme si vodní lázeň a nastavíme teplotu na 84°C.
Vypeckované třešně přemístíme do středně velkého vakuovacího sáčku. Přidáme hřebíček, skořici, pár kapek aroma s příchutí griotky (šlo by nahradit přímo panákem griotky).
Zavakuujeme, zatavíme a vložíme do připravené lázně s nastaveným časem na 30 minut.
Noky si připravíme tak, že smícháme veškeré suroviny v lepivější, ale tvárné, těsto, které necháme chvilku odležet při pokojové teplotě, aby krupice zlehka nabobtnala.
Mezitím si připravíme menší hrnec, ve kterém budeme následně noky vařit a přivedeme vodu k varu.
Těsto na noky nabíráme polévkovou lžící a tvarujeme pomocí druhé polévkové lžíce.
Jednoduše přebíráme z jedné do druhé tak, aby se nám vytvarovaly noky.
Nejdříve si je všechny připravíme stranou (celkem jich vznikne přibližně 19) a až budou všechny nachystané, dáme je společně vařit.
Vaříme přibližně 10 minut na mírném ohni, dokud všechny nevyplavou.
Když jsou třešně uvařené, slijeme přebytečnou šťávu a přemístíme je do menšího hrnce.
Vyjmeme skořici s hřebíčkem, přidáme lžíci datlového sirupu, smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Na talíři můžeme dozdobit ostružinami.
Přeji dobrou chuť!
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol
            
                                                                                        Vakuové baličky
                                        
                                                                                        Vakuové sáčky