Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Valentýnské krupicové noky s třešňovou omáčkou

14.02.2019 09:02 Recepty
SUROVINY

Na omáčku:

  • 650g třešní
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 1 velká lžíce datlového sirupu
  • 5ks hřebíčku
  • 1 celá skořice
  • Pár kapek aroma s příchutí griotka

Na noky

  • 250g plnotučného tvarohu
  • 15 lžic dětské krupice
  • 1 vejce
  • Špetka soli

 

POSTUP

Připravíme si vodní lázeň a nastavíme teplotu na 84°C.

Vypeckované třešně přemístíme do středně velkého vakuovacího sáčku. Přidáme hřebíček, skořici, pár kapek aroma s příchutí griotky (šlo by nahradit přímo panákem griotky).

Zavakuujeme, zatavíme a vložíme do připravené lázně s nastaveným časem na 30 minut.

Noky si připravíme tak, že smícháme veškeré suroviny v lepivější, ale tvárné, těsto, které necháme chvilku odležet při pokojové teplotě, aby krupice zlehka nabobtnala.

Mezitím si připravíme menší hrnec, ve kterém budeme následně noky vařit a přivedeme vodu k varu.

Těsto na noky nabíráme polévkovou lžící a tvarujeme pomocí druhé polévkové lžíce.

Jednoduše přebíráme z jedné do druhé tak, aby se nám vytvarovaly noky.

Nejdříve si je všechny připravíme stranou (celkem jich vznikne přibližně 19) a až budou všechny nachystané, dáme je společně vařit.

Vaříme přibližně 10 minut na mírném ohni, dokud všechny nevyplavou.

Když jsou třešně uvařené, slijeme přebytečnou šťávu a přemístíme je do menšího hrnce.

Vyjmeme skořici s hřebíčkem, přidáme lžíci datlového sirupu, smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Na talíři můžeme dozdobit ostružinami.

Přeji dobrou chuť!

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol