Trhané kuřecí maso s BBQ omáčkou a domácí hamburgerovou bulkou
Ingredience receptu
Suroviny na 4 porce
Kořenící směs na maso
BBQ omáčka
Domácí bulky
|
|
Postup kořenící směsi na maso
Všechno koření smícháme dohromady. Dvě polévkové lžíce kořenící směsi si dáme stranou, ve zbytku obalíme kuřecí prsa, která zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 65 stupňů zhruba 90 minut. Po vyndání z lázně maso „natrháme“ na dlouhá vlákna.
Příprava BBQ omáčky
Rajskou pastu/protlak krátce zarestujeme na oleji, přilijeme ocet, který necháme vyvařit. Přidáme dvě lžíce kořenící směsi, promícháme, přidáme melasu nebo cukr, vodu a worcestrovou omáčku, přivedeme k varu. Podle hustoty necháme omáčku svařit nebo naředíme vodou. Omáčka by se měla vařit alespoň 15 minut. Podle chuti můžeme dochutit solí, pepřem a mletým chilli.
Domácí bulky?
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Přidáme ke zbytku surovin a vypracujeme pružné těsto, které necháme zdvojnásobit svůj objem. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílů, vytvarujeme bulky a necháme znovu kynout. Potřeme druhou polovinou vejce a pečeme na 190 stupňů̊ zhruba 15 až 20 minut.
Servírujeme
Maso podáváme v nasucho opečených bulkách na čerstvém salátu s rajčaty a avokádem, přelité připravenou omáčkou. Maso můžeme servírovat také s opečeným bramborem nebo zapečené v pšeničné tortille.
Přeji dobrou chuť.
Recept dodala naše foodblogerka Martina Stuchlíková.
--> Sous-Vide vaření