Teplý mrkvovo-dýňový salát s konopným semínkem
Svěží jídlo, které vás potěší v podzimních dnech. Mrkev, dýně, sezónní suroviny skvěle doplňuje konopné semínko.
Ingredience receptu
|
|
Postup přípravy
1. Příprava vodní lázně
Připravíme si vodní lázeň, na které nastavíme teplotu 84 °C a čas 1:30 h.
2. Zeleninu na hrubo
Oloupeme si mrkev, kterou nastrouháme na hrubo. Dýně se většinou loupat nemusí, ale já ji i tak oloupala a nastrouhala též na hrubo.
3. Pomerančová šťáva dodá chuť
Nastrouhanou zeleninu přemístíme do vakuového sáčku střední velikosti. Zalijeme šťávou z pomeranče, zasypeme kořením a následně zavakuujeme a zatavíme.
4. Zlatá konopná tečka
Po uvaření salát naservírujeme na talíř a posypeme konopným semínkem, které je cenné především pro svůj obsah vlákniny a dále je zdrojem železa, vápníku, fosforu, hořčíku, zinku, mědi a manganu.
Dobrou chuť
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol