Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

12.06.2019 09:20 Recepty

Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.

Tagliatelle s filírovaným hovězím masem

Ingredience receptu

Maso

  • 800 g hovězí stařené maso (pupek)
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 lžička oleje
  • špetka usušeného tymiánu

Těstoviny a pesto

  • 50 g sušená rajčata
  • 1 ks chilli paprička
  • pár kousků petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 300 g hladké mouky
  • 3 ks vajíčka
  • 3 lžíce kvalitního oleje
  • 0,5 lžičky soli

Postup přípravy

1. Připravíme maso

Maso naporcujeme na 200 g plátky a vložíme do sáčku pro vakuování. Přidáme kapku oleje, snítku tymiánu a vložíme do Sous-Vide na 50 minut při teplotě 54,5 °C. Poté vyjmeme a zchladíme.

2. Pesto

Všechny suroviny na pesto nasekáme na jemno a zalijeme olivovým olejem. Důkladně promícháme.

3. Domácí těstoviny 

Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v lednici odpočívat alespoň 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny nebo válečku na těsto a nože vytvoříme tagliatelle. Vložíme je do vroucí vody alespoň na 5 minut.

4. Vakuujeme a vaříme

Vakuujeme těsně před vložením do lázně. Sous-Vide lázeň ohřejeme na teplotu 60 °C. Vložíme sáčky a vaříme po dobu 1 hodiny.

5. Dokončíme maso

Maso vložíme na gril a opečeme dozlatova z každé strany zprudka, stačí 1 minuta.

6. Ochutíme těstoviny

Tagliatelle vložíme na pánev s trochou vývaru, přidáme máslo, pesto a promícháme dohromady.

7. Servírujeme

Maso nakrájíme a servírujeme na talíři a zdobíme s čerstvou bazalkou a červeným pepřem.