Tagliatelle s filírovaným hovězím masem
Domácí těstoviny a šťavnatý steak připravený metodou Sous-Vide láká každého milovníka dobrých jídel. Toto jídlo, které doprovází voňavé bylinkové těsto, je skvělé jako letní oběd nebo lehká večeře.
Ingredience receptu
Maso
|
Těstoviny a pesto
|
Postup přípravy
1. Připravíme maso
Maso naporcujeme na 200 g plátky a vložíme do sáčku pro vakuování. Přidáme kapku oleje, snítku tymiánu a vložíme do Sous-Vide na 50 minut při teplotě 54,5 °C. Poté vyjmeme a zchladíme.
2. Pesto
Všechny suroviny na pesto nasekáme na jemno a zalijeme olivovým olejem. Důkladně promícháme.
3. Domácí těstoviny
Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v lednici odpočívat alespoň 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny nebo válečku na těsto a nože vytvoříme tagliatelle. Vložíme je do vroucí vody alespoň na 5 minut.
4. Vakuujeme a vaříme
Vakuujeme těsně před vložením do lázně. Sous-Vide lázeň ohřejeme na teplotu 60 °C. Vložíme sáčky a vaříme po dobu 1 hodiny.
5. Dokončíme maso
Maso vložíme na gril a opečeme dozlatova z každé strany zprudka, stačí 1 minuta.
6. Ochutíme těstoviny
Tagliatelle vložíme na pánev s trochou vývaru, přidáme máslo, pesto a promícháme dohromady.
7. Servírujeme
Maso nakrájíme a servírujeme na talíři a zdobíme s čerstvou bazalkou a červeným pepřem.