Sous-Vide špízy z vepřové kýty s jogurtovo-hořčičným dipem
                SUROVINY
Špízy
- 1kg malých brambor
 - 500g vepřové kýty
 - 2 cibule
 - 2 lžíce másla
 - Cherry rajčata
 - Olivy plněné paprikou
 - Sůl
 
Jogurtovo hořčičný dip
- 200g bílého jogurtu
 - 2 lžíce plnotučné hořčice
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžička sladké papriky
 - 1 lžička petrželové natě
 - Pepř
 - Sůl
 
POSTUP
Nejdříve si připravíme vodní lázeň určenou na maso. Teplotu nastavíme na 65°C a čas na 6 hodin.
Maso nakrájíme na kostky, zlehka posolíme a přemístíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme a zatavíme. Až bude lázeň připravena, sáček do ní vložíme a spustíme čas.
Chvilku před tím, než bude maso hotové, si připravíme brambory. Brambory oloupeme, rozpůlíme a společně s cibulí nakrájenou na plátky je vložíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme, zatavíme. Vyjmeme sáček s masem, který odložíme bokem a přenastavíme si vodní lázeň na 85°C a čas na 2 hodiny. Vložíme sáček s bramborami a spustíme čas.
Jakmile jsou hotové i brambory, připravíme si špízové jehly a postupně napíchneme maso, cibuli, brambor, rajče, olivu – 3x na jednu jehlu. Tímto způsobem vytvoříme celkem 6 špízů.
Špízy přemístíme na plech, rozpálíme troubu na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.
Mezitím, co se špízy pečou, si připravíme jogurtovo-hořčičný dip.
Všechny ingredience pečlivě smícháme ve střední misce, aby se vzájemně propojily chutě.
Upečené špízy přemístíme na talíř a můžeme podávat.
Přeji dobrou chuť!
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol
            
                                                                                        Vakuové baličky
                                        
                                                                                        Vakuové sáčky