Sous-Vide Crème brûlée dekorovaný champagne Sous-Vide jahodami
Ingredience:
- pomerančový likér Gran Marnier
- vejce
- coronet créme
- třtinový cukr
- vanilkový cukr
- bílý sekt
- jahody
- šlehačka ve spreji
Postup:
Jahody doplněné o sladký sekt zavakuujeme a ve vodní lázni připravujeme 10 min při teplotě 84 °C.
Crème brûlée si připravíme takto: Na začátek si povaříme vanilkový cukr se smetanou do rozpuštění. Vychladíme. Vajíčka si utřeme se špetkou cukru a pomerančovým likérem. Zamícháme do vychlazené smetany a směs vylijeme do vakuového sáčku. Zavakuujeme, po dobu 1 hod vložíme do vodní lázně a při 84 °C připravujeme.
Připravíme si vhodné nádoby (inventář), kam vytlačujeme hotový krém. Po vychlazení posypeme třtinovým cukrem a oflambujeme.
Hotový dezert dekorujeme champagne jahodami, dozdobíme šlehačkou.