Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha
Sous-Vide burger je dokonalost sama. A když vám recept připraví známý šéfkuchař, je ještě lepší! Připravte si doma skvělé burgery podle Zdeňka Polreicha.
Ingredience receptu
|
|
Postup přípravy
1. Příprava masa
Hovězí podplecí semeleme na středně hrubo a dobře promícháme se solí a kořením. Vytvoříme hamburger a doprostřed něj uděláme mírný důlek.
2. Vložíme do lázně
Lázeň předehřejeme na teplotu 65,5 °C (burger bude Medium Well) na přibližně 30 minut. Burger vložíme do Sous-Vide sáčku a zavakuujeme. Balíček vložíme do předehřáté lázně na 30 minut.
3. Doděláme maso
Burger vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme. Polijeme BBQ omáčkou. Dáme odpočívat
4. Připravíme housku
Housku rozřízneme a opečeme na grilu nebo suché pánvi. Podáváme se zeleným salátem a opečeným masem, nakrájeným rajčetem, červenou cibulí a hranolky.