Směs salátů s vejcem a balsamicem
Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázni. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.
Ingredience receptu
- 300 g (salát Endívie, ledový salát, salát Frisée, salát Radicchio apod.)
- špetka Soli
- špetka Pepře
- 3 lžičky balsamico ocet
- 2 ks vejce
Postup přípravy
1 Připravíme vodní lázeň
Teplotu vodní lázně nastavíme na teplotu 75 °C. Čas bude 15 minut.
2 Vložíme vejce
Když je lázeň připravena, vložíme do ní na volno vejce a spustíme čas odpočtu.
3 Připravíme salát
Chvilku před tím, než se vejce dovaří, připravíme různé druhy salátů na talíř. Pokapeme je balsamicem.
4 Doděláme vejce
Až uběhne čas v lázni, vyjmeme vejce a okamžitě zchladíme a oloupeme. Položíme na směs salátů a rozkrojíme. Pokud chcete, můžete celý talíř jemně posolit a opepřit.
Pokud chcete, aby vejce vyteklo, vyjměte ho z lázně o 1-2 minuty dříve.
Dobrou chuť!