Rozmarýnová kuřecí prsíčka s dýňovou omáčkou a rýží basmati
SUROVINY
3 hrnky rýže
2 kuřecí prsa
1 dýně Hokkaidó
4 lžíce másla
2 menší cibule
300ml vody/vývaru
3 snítky rozmarýnu
2 stroužky česneku
1 lžička koriandru
1/5 lžičky pepře
sůl podle chuti
POČET PORCÍ: 4
CELKOVÝ ČAS: cca 4,5 hodiny
POSTUP
Připravíme si vodní lázeň na kuřecí prsa. Nastavíme teplotu na 63,5°C a čas na 3 hodiny. Do sáčku s prsy přidáme lžíci másla a snítky rozmarýnu. Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas. Jakmile jsou prsa hotová, změníme teplotu na 85°C a čas 1 hodinu. Dýni Hokkaidó si omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do sáčku s česnekem a lžící másla. Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.
Zhruba po polovině času vaření dýně si připravíme vodu na rýži. Kápneme trochu oleje, osolíme, a jakmile se začne voda vařit, přisypeme 3 hrnky rýže a vaříme přibližně 15 minut.
Když se bude vaření dýně chýlit ke konci, nasekáme si obě cibule na drobno. Rozehřejeme si lžíci másla a cibule na něm necháme zesklovatět. Následně přidáme dýni, 300ml vody, koriandr, pepř, sůl a přivedeme k varu. Přelijeme do stolního mixéru a mixujeme do hladka. Pokud máte výkonný ponorný mixér, postačí využít ten.
Teď je na čase vyndat kuřecí prsa ze sáčku. Rozpálíme si lžíci másla, z prsou sundáme snítky rozmarýnu, posolíme je a zprudka na másle z obou stran opečeme. Přemístíme je na prkénko a nakrájíme na plátky.
Uvařenou rýži scedíme, propláchneme a vše můžeme společně podle chuti servírovat.
Přeji dobrou chuť!
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol