Rolovaná krůtí prsa s bylinkovým pestem a velouté z pečených kostí a zeleniny
Ingredience receptu
Suroviny na 4 porce
Maso
Velouté z pečených kostí a zeleniny
Bylinkové pesto
|
|
Postup na maso
Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na 4 tenké plátky. Plátky lehce naklepeme, opepříme, osolíme*, potřeme pestem, zarolujeme, svážeme potravinářským provázkem. Roládky lehce osolíme, opepříme, vložíme do sáčků a zavakuujeme. Lázeň zahřejeme na 63 stupňů, čas nastavíme na dvě a půl hodiny. Hotové roládky vyndáme z lázně a zprudka opečeme na pánvi. Podáváme nakrájené na plátky přelité omáčkou velouté.
*pokud je pesto dostatečně slané, maso již nesolíme
Postup na velouté
Kosti omyjeme a spolu s ořezem z prsou vložíme do pekáče nebo zapékací mísy. Pečeme odkryté na 220° cca 30 minut nebo do zhnědnutí. Zeleninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Nejprve opékáme celer a mrkev. Cibuli přidáme později, aby se nespálila. Zeleninový základ zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme opečené kosti, bobkové listy a necháme hodinu probublávat. Takto připravený vývar přecedíme, přidáme sójovou omáčku, zahustíme tmavou jíškou, kterou jsme si připravili z másla a mouky a za občasného míchání ještě alespoň 20 minut provaříme. Velouté osolíme a opepříme podle chuti.
Postup na bylinkové pesto
Oříšky opražíme na pánvi. Bylinky a česnek rozmixujeme spolu s olivovým olejem tyčovým mixerem dohladka. Pokud se pesto zdá příliš husté, přilijeme více oleje. Přidáme opražené oříšky a strouhaný sýr a znovu krátce promixujeme. Směs dochutíme solí podle chuti.
Přeji dobrou chuť.
Recept dodala naše foodblogerka Martina Stuchlíková.
--> Sous-Vide vaření