Podzimní dýňové pyré s čokoládou a karamelovou krustou
Suroviny:
- 1 menší dýně Hokkaidó
- 2 lžíce másla
- 3 lžičky skořice
- 3 menší kousky celého badyánu
- třtinový cukr na karamelovou krustu
- půl tabulky čokolády
Počet porcí: cca 8 porcí
Doba přípravy: 1 hodina a 40 minut
Postup:
Připravíme si Sous-Vide lázeň. Teplotu nastavíme na 85°C a čas na 1 hodinu a 20 minut.
Dýni Hokkaidó omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vezmeme si Sous-Vide sáček a dýni do něj přesypeme. Přidáme skořici, čokoládu, máslo i badyán. Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.
Jakmile doběhne čas a lázeň nám zahlásí, že je již hotovo, přesypeme směs postupně do stolního mixéru a rozmixujeme do hladkého krémového pyré. Pokud máte výkonný tyčový mixér, určitě ho můžete využít.
Pyré rozmístíme do porcelánových misek. Jednotlivě misku po misce zasypeme zlehka třtinovým cukrem, a flambovací pistolí opatrně vytvoříme karamelovou krustu, kterou můžeme ozdobit (ideálně domácí) šlehačkou.
Výhodou touho pyré je to, že není potřeba vůbec doslazovat. Vznikne ideální konzistence i chuť. Navíc je to jednoduchý a poměrně rychlý recept, který zachutná celé rodině.
Přeji dobrou chuť!
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol