Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Podzimní dýňové pyré s čokoládou a karamelovou krustou

01.11.2017 22:11 Recepty
Podzimní dýňové pyré
Suroviny:
  • 1 menší dýně Hokkaidó
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžičky skořice
  • 3 menší kousky celého badyánu
  • třtinový cukr na karamelovou krustu
  • půl tabulky čokolády
Počet porcí: cca 8 porcí
Doba přípravy: 1 hodina a 40 minut

Postup:

Připravíme si Sous-Vide lázeň. Teplotu nastavíme na 85°C a čas na 1 hodinu a 20 minut.

Dýni Hokkaidó omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vezmeme si Sous-Vide sáček a dýni do něj přesypeme. Přidáme skořici, čokoládu, máslo i badyán. Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.

Jakmile doběhne čas a lázeň nám zahlásí, že je již hotovo, přesypeme směs postupně do stolního mixéru a rozmixujeme do hladkého krémového pyré. Pokud máte výkonný tyčový mixér, určitě ho můžete využít.

Pyré rozmístíme do porcelánových misek. Jednotlivě misku po misce zasypeme zlehka třtinovým cukrem, a flambovací pistolí opatrně vytvoříme karamelovou krustu, kterou můžeme ozdobit (ideálně domácí) šlehačkou.

Výhodou touho pyré je to, že není potřeba vůbec doslazovat. Vznikne ideální konzistence i chuť. Navíc je to jednoduchý a poměrně rychlý recept, který zachutná celé rodině.

Přeji dobrou chuť!

 

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.Karolína Tišerová - podzimní dýňové pyré
--> Život podle Karol