Pikatní teplý olivový salat
Kdo je milovníkem ostřejších jídel s pikantní chutí, ten si jednoduše musí připravit netradiční olivový salát.
Ingredience receptu
|
|
Postup přípravy
1. Příprava vodní lázně
Vodní lázeň si připravíme na 84°C a čas nastavíme na 1 hodinu.
2. Slejeme olivy
Připravíme si menší vakuovací sáček, do kterého přesypeme slité olivy – necháme jen trochu šťávy.
3. Ochucení oliv a jdeme na to
K olivám přidáme veškeré koření, prolisované stroužky česneku a najemno nasekanou cibuli. Někdo má rád lehce pikantní jídla a někdo zase pořádně pálivá, proto množství koření nechávám čistě na Vás. Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a sepneme čas.
4. Finalizujeme
Po uběhnutí času si na pánvi rozehřejeme trochu másla a směs oliv na ni orestujeme, aby trochu zezlátla. Ke konci přidáme nakrájená cherry rajčata a směs promícháme. Při podávání posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Dobrou chuť
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol