Paštika z kuřecích jater
SUROVINY
- 500g kuřecích jater
- 100g másla
- 1 cibule
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička provensálského koření
- 1 lžička kmínu
- Sůl a pepř
POSTUP
Nejdříve si připravíme vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 70°C a čas na 1:30 minut.
Játra si omyjeme, očistíme od blanek, osušíme a přemístíme do mísy. Posypeme provensálským kořením, kmínem, pepřem a řádně rukou promícháme. Vložíme do vakuovacího sáčku, přidáme 50g másla, zavakuujeme, zatavíme a spustíme čas.
Pár minut před tím, než budou játra dokončena, si nasekáme cibuli na jemno. Rozpálíme si pánev, na které rozpustíme zbylých 50g másla a cibuli zlehka orestujeme.
Uvařená játra přidáme k cibuli a ještě pár minut společně restujeme. Následně necháme vychladnout.
Vychladlá játra vložíme do mixéru. Přidáme sůl, zakysanou smetanu, hořčici a umixujeme do hladka.
Hotovou paštiku rozdělíme do servírovacích misek, zalijeme přepuštěným máslem a necháme zatuhnout. Pokud víte, že paštiku spotřebujete rychle, nemusíte používat přepuštěné máslo. To se používá jen tehdy, pokud chcete, aby paštika vydržela v lednici delší dobu.
Nakonec zdobíme marmeládou, brusinkami nebo sekanými mandlemi.
Přeji dobrou chuť!
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol