Paštika z krůtích jater
Domácí paštika z krůtích jater je unikátní pochoutka, kterou můžete obdarovat i své blízké.
Ingredience receptu
|
|
Postup přípravy
Připravíme si vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 70°C a čas na 1 hodinu.
Očištěná játra přemístíme do malého vakuovacího sáčku a přidáme k nim 20g másla, barevný pepř, bobkové listy, nové koření, chilli a prolisovaný česnek.
Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do vodní lázně a spustíme čas.
Mezitím si na zbylém másle osmažíme najemno nasekanou cibuli, ke které přidáme sladkou papriku a zlehka ji s cibulí ještě orestujeme a necháme směs chvíli vychladnout.
Z uvařených jater vyjmeme bobkový list s novým kořením a přemístíme do mixéru. Přilijeme smetanu a přidáme směs cibule se sladkou paprikou. Osolíme a umixujeme.
Paštiku přemístíme do sklenice a přelijeme rozpuštěným máslem, tím se paštika zakonzervuje.
Můžeme ozdobit i barevným pepřem nebo chilli.
Přeji dobrou chuť.
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol