Lyonský salát s panenkou Sous-Vide
                SUROVINY
Na 4 porce
- 600 g vepřové panenky
 - bazalka
 - 1kus frizé salátu nebo mix salátů
 - 250 g cherry rajčat
 - 4 kusy vajec
 - 1 kus francouzské bagety
 - 8 plátků anglické slaniny
 
Na zálivku
- 2 šalotky
 - 2 lžíce dijonské hořčice
 - 4 lžíce olivového oleje
 - 2 lžíce vinného octa
 - 2 lžíce medu
 - sůl, pepř
 
POSTUP
Panenku očistíme nakrájíme na 4 stejně velké kousky, osolíme opepříme, potřeme olivovým olejem a obalíme v nasekané bazalce. Dáme do vakuovacího sáčku. Zavákuujeme a ponoříme do vodní lázně při 65 °C na 25 minut
Suroviny na zálivku rozmixujeme a dáme do chladu.
Do vroucí osolené octované vody vyklepneme vejce a vaříme 2-3 minuty
Bagetku natrháme na kousky a na pánvy na sucho opečeme
Salát očistíme a natrháme, nakrájíme cherry rajčata na půlky,přidáme zálivku, krutony z bagety a přendáme na talíř
Panenku rozbalíme a opečeme spolu s anglickou slaninou,panenku rozkrájíme a pokladáme na sálát spolu s anglickou slaninou a vejcem.
Recept dodala restaurace Naproseku 
Masarykova 40, 533 04 Sezemice
Otevřeno
Pondělí 11:00 - 15:00
Út - So 11:00 - 22:00         
Neděle 11:00 - 21:30
            
                                                                                        Vakuové baličky
                                        
                                                                                        Vakuové sáčky