Losos balený v mořské řase Sous-Vide s dýňovým pyré a salátem
Suroviny
800g Losos filet bez kuže
4 kus Mořská řasa
2 lžice Sezam černý a bílý
3 lžíce Sojová omáčka kikkoman
Sůl,pepř
8 lžíc olivového oleje
1 stroužek česneku
1x menší Dýně Hokkaidó
10g zázvoru
5 lžic medu
Mix salátů
1citron
200g cherry rajčat
Postup
Dýni zbavíme semen a nakrájíme na stejně velké kousky, přidáme jeden stroužek česneku, zázvor,
4 lžíce olivového oleje, med, sůl pepř. Přendáme na pekáč, lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě asi 1 hodinu při 160°C do měkka. Poté rozmixujeme
Lososa zbavíme bříška a nakrájíme na 4 stejné kousky. Osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a obalíme v sezamu.
Mořskou řasu potřeme sójovou omáčkou a zabalíme do ní lososa. Vložíme do vákuovacího sáčku a vaříme ve vodní lázní na 59 stupňů cca 20 minut.
Lososa přendáme na rozpálenou pánev s máslem a na barvu lehce opečeme.
Saláty zamícháme s překrájenými rajčaty, citronovou šťávou a olivovým olejem. Nandáme na talíř společně s lososem a kolem salátu naservírujeme dýňové pyré.
Recept dodala restaurace Naproseku
Masarykova 40, 533 04 Sezemice
Otevřeno
Pondělí 11:00 - 15:00
Út - So 11:00 - 22:00
Neděle 11:00 - 21:30