Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Losos balený v mořské řase Sous-Vide s dýňovým pyré a salátem

15.05.2018 08:59 Recepty
Losos balený v mořské řase Sous-Vide s dýňovým pyré a salátem
Suroviny

800g Losos filet bez kuže

4 kus Mořská řasa

2 lžice Sezam černý a bílý

3 lžíce Sojová omáčka kikkoman

Sůl,pepř

8 lžíc olivového oleje

1 stroužek česneku 

1x menší Dýně Hokkaidó

10g zázvoru

5 lžic medu

Mix salátů

1citron

200g cherry rajčat

Postup

Dýni zbavíme semen a nakrájíme na stejně velké kousky, přidáme jeden stroužek česneku, zázvor,

 4 lžíce olivového oleje, med, sůl pepř. Přendáme na pekáč, lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě asi 1 hodinu při 160°C do měkka. Poté rozmixujeme

Lososa zbavíme bříška a nakrájíme na 4 stejné kousky. Osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a obalíme v sezamu.

Mořskou řasu potřeme sójovou omáčkou a zabalíme do ní lososa. Vložíme do vákuovacího sáčku a vaříme ve vodní lázní na 59 stupňů cca 20 minut.

Lososa přendáme na rozpálenou pánev s máslem a na barvu lehce opečeme.

Saláty zamícháme s překrájenými rajčaty, citronovou šťávou a olivovým olejem. Nandáme na talíř společně s lososem a kolem salátu naservírujeme dýňové pyré.

 

Recept dodala restaurace Naproseku
Masarykova 40, 533 04 Sezemice


Otevřeno

Pondělí 11:00 - 15:00
Út - So 11:00 - 22:00         
Neděle 11:00 - 21:30