Limetkový losos podávaný na glazurované baby karotce
Ingredience:
- filety z lososa
- citron
- sůl
- máslo
- cukr
- petržel
- pepř
- baby karotka
- chilli omáčka
- limetka
Postup:
Filet z lososa si připravíme následovně - vhodně odříznutý kus s kůží ochutíme špetkou cukru, solí, kousky citronu a doplním oříškem másla (případně doplníme i limetkové listy).
Takto dochucený losos zavakuujeme a při teplotě 52 °C připravujeme v Sous-Vide lázni po dobu 20 min. Losos po tepelné úpravě zprudka opečeme na pánvičce (pro barvu).
Baby mrkev osolíme, přidáme cukr, špetku černého mletého pepře a kousek másla. Zavakuujeme a při těplotě 84 °C připravujeme v Sous-Vide lázni po dobu 1 hodiny.
Na glazurovanou mrkev nandáme opečený losos, případně ozdobíme wasabi.