Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Kuřecí prsa na salátu s dresinkem ze sýra s modrou plísní

24.08.2020 09:14 Recepty
Kuřecí prsa na salátu s dresinkem ze sýra s modrou plísní

Ingredience receptu

Suroviny na 4 porce

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky citronu
  • oregano
  • tymián
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Suroviny na dresink ze sýra s modrou plísní

  • 200 g sýra s modrou plísní (Gorgonzola dolce/piccante, nebo zralé Nivy)
  • 2 střední šalotky (cca 50 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g (kelímek) zakysané smetany
  • 200 ml podmáslí
  • kůra a vymačkaná šťáva z ½ citronu
  • pepř (mletý)

 

Postup

Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a posypeme sušenými bylinkami. Pokud máme bylinky čerstvé, vložíme je do sáčku k masu společně s plátky citronu a zavakuujeme. Vaříme na 65 stupňů 60 až 90 minut. Po vyndání z lázně prsa zprudka opečeme na pánvi. Můžeme servírovat teplé nebo studené.

 

Příprava dresinku...

Sýr nastrouháme, šalotku a česnek nasekáme najemno. Polovinu sýra dáme stranou, druhou polovinu umixujeme se šalotkou, česnekem, zakysanou smetanou, podmáslím a citronovou kůrou dohladka. Přidáme zbylý sýr, zamícháme, dochutíme pepřem a citronovou šťávou. Necháme v lednici uležet (není nutné).

 

Co na salát?

Mix salátů podle chuti (ledový salát, rukola, polníček, římský salát …)

Rajčata, avokádo, či okurka na dozdobení.

 

Přeji dobrou chuť.

Recept dodala naše foodblogerka Martina Stuchlíková.
--> Sous-Vide vaření