Krůtí prsa s bylinkovými bramborami
Ingredience receptu
|
|
Postup přípravy
Připravíme si vodní lázeň, kterou nastavíme na teplotu 75°C.
Omyté prso obalíme ve směsi pepře, soli a tymiánu, v najemno nakrájené cibuli, prolisovaných 5 stroužcích česneku a rakytníku. Řádně vše do masa vmáčkneme ze všech stran. Vložíme do středně velkého vakuovacího sáčku, přidáme lžíci másla. Sáček zavakuujeme, zatavíme a vaříme 2 hodiny na 75°C.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do středně velkého vakuovacího sáčku, přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, zasypeme kořením na brambory, zlehka osolíme, opepříme, zavakuujeme, zatavíme a vaříme 1,5 hodiny na 75°C.
Oba vakuovací sáčky tedy můžete vařit společně, jen brambory vyjmete o půl hodiny dříve. Nebo naopak nejdříve dáte vařit maso a po půl hodině přidáte sáček s bramborami.
Po uvaření maso zprudka na pánvi orestujeme ze všech stran, aby vznikla zlatavá kůrka, a nakrájíme ho na plátky.
Brambory zprudka do zlatova orestujeme na vedlejší pánvi a společně podáváme.
Přeji dobrou chuť.
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol