Jemná pórková polévka
                SUROVINY
- 2 celé pórky
 - 300ml vody/vývaru
 - 1 smetana na vaření
 - 1 lžíce másla
 - Špetka himálajské růžové soli
 
POSTUP
V první řadě si připravíme vodní lázeň. Nastavíme čas na 1 hodinu a teplotu na 80°C.
Oba pórky očistíme a nakrájíme na kolečka. Následně je vsypeme do středně velkého sáčku, přidáme lžíci másla, zavakuujeme, zatavíme a jakmile je lázeň připravena, vložíme do ní a spustíme čas.
Uvařený pórek následně zprudka a za stálého míchání orestujeme na rozpálené pánvi, dokud nezačne zlátnout. Poté ho z pánve přemístíme do stolního mixéru, ale necháme si trochu stranou na finální dozdobení.
Přidáme vodu/vývar, necelý kelímek smetany (opět si necháme trochu na finální dozdobení), sůl a mixujeme do hladka.
Na talíři dozdobíme odebranou částí restovaného pórku a smetanou.
Přeji dobrou chuť!
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol
            
                                                                                        Vakuové baličky
                                        
                                                                                        Vakuové sáčky