Jablečná přesnídávka s vůní levandule
SUROVINY
- 12 malých jablek
- 2 velké lžíce sušené levandule
- Citronová šťáva z poloviny citronu
- Citronová kůra z poloviny citronu
POSTUP
Připravíme si vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 84°C a čas na 1:30.
Tento čas jsem zvolila proto, že máme jablka tvrdší, tak aby byla opravdu do měkka uvařená. Pokud máte jablka měkká, zvolte čas nižší.
Zároveň jsem jablka neloupala, jelikož máme domácí a slupka obsahuje mnoho vitamínů.
Jablka si nakrájíme na větší kostky a přemístíme je do středně velikého vakuovacího sáčku. Přisypeme k nim sušenou levanduli, přidáme i citronovou šťávu a nastrouháme citronovou kůru.
Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.
Pak už jen vše stačí společně rozmixovat do hladka a můžeme podávat.
Přesnídávka je díky sousvide metodě vaření krásně hustá, až v ní téměř stojí lžíce.
Spojení levandule a jablek je jedinečné a snadno si jej zamilujete.
Přeji dobrou chuť!
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol