Hovězí žebra, květák, lopuchové pesto a chlebová omáčka
Marinovaná hovězí žebra zakrytá květákem s chlebovou omáčkou a lopuchovým pestem je skvělá kombinace v moderním pojetím.
Ingredience receptu
|
|
Postup
Žebra si naložíme do BBQ omáčky, zavakuujeme na maximum a necháme je marinovat zhruba 24 h.
Následně dáme žebra na plech a pečeme na 80°C zhruba 14 hodin.
Omáčku si připravíme z chleba, omáčky, mléka, másla a smetany. Dochutíme dle potřeby solí.
Servírování
Na talíř dáme žebra, která zakryjeme květákem a dozdobíme bylinkami. Poté přidáme omáčku a na závěr lžičku pesta.
Recept připravil Filip Ondrušek
Spojujeme síly s jedním z nejtalentovanějších mladých slovenských šéfkuchařů. Ze všech jeho působení vyzdvihneme zejména stáže v michelinských restauracích a tříměsíční stáž na dvoře saudskoarabského prince. Naposledy působil v Torontu a New Yorku, odkud se po velmi dlouhém čase vrátil zpět. Filip bude připravovat moderní recepty, návodná videa, tipy a triky za použití vakuové baličky easyPRO a sous-vide. VAC-STAR by Filip Ondrušek |